Busch-free@home

Busch-free@home maakt van uw huis of woning een intelligent gebouw. Jaloezie, licht, verwarming, airco of deurcommunicatie.
Eindelijk kunnen comfort, veiligheid en efficiëntie op afstand worden bediend...
Lees verder

Hoekstra dealer en installateur van de revolutionaire Smartflower

De smartflower™ is een revolutie op het gebied van zonne-energie. Het is het eerste mobiele, all-in-one plug & play zonnepanelen systeem. En bovenal: een eyecatcher. smartflower™ combineert modern...
Lees verder

Initiatief: Bouwteam levensloop

Ouderdom komt met gebreken, daar krijgt iedereen wel eens mee te maken. Of men wordt plotseling ziek of krijgt een ongeval waarna men langdurig moet revalideren. Als u dan in uw eigen huis wilt blijve...
Lees verder

Koelmiddel R22 verboden vanaf 2015

Chloorhoudende koudemiddelen verstoren het dynamisch evenwicht van de ozonlaag en worden daarom afgeschaft. De uitfasering is al in 2000 ingezet met als eerste maatregel het verbod op de plaatsing van...
Lees verder

Liften

Keuring liften

De wettelijke veiligheidseisen voor personenliften zijn in Nederland vastgelegd in het Warenwetbesluit liften. Dit is een onderdeel van de Warenwet. Een nieuwe lift wordt gekeurd volgens het Besluit Liften, waarbij de keuring uit twee delen bestaat:

Eindcontrole:
Deze kan door de leverancier worden uitgevoerd, indien deze ISO9001 gecertificeerd is, of door een keuringsinstituut (Liftinstituut ).

Ingebruikname keuring:
Deze wordt altijd door het keuringsinstituut uitgevoerd.

Keuring bestaande liften:
Bij het vervangen van een of meer hoofdcomponenten (cabine, deuren, liftmotor, besturing) wordt de lift gekeurd volgens de wetgeving waaronder de lift oorspronkelijk viel.

Periodieke keuring:
In Nederland wordt een lift minimaal eenmaal per 18 maanden verplicht opnieuw gekeurd door een keurende instantie (Liftinstituut ).